دوربین مدار بسته

دوربین مدار بسته

نصب دوربین مدار بسته - دزدگیر و اعلام حریق
دوربین مدار بسته

دوربین مدار بسته

نصب دوربین مدار بسته - دزدگیر و اعلام حریق

پیشنهادهایی برای استفاده آسان‌‌تر از وردپرس قسمت اول

شیرجه درون وردپرس

از چهار، پنج سال پیش تاکنون که با سیستم مدیریت محتوای وردپرس آشنا شدم نه تنها ذره‌ای از علاقه و شگفتی‌ام نسبت به این فناوری کم نشده، بلکه روز به روز از کشف قابلیت‌های آن و آشنایی با کارهای متنوع و جذابی که طراحان و برنامه‌نویسان بین‌المللی با وردپرس انجام می‌دهند، هیجان‌زده‌تر می‌شوم.

از این پس سلسله مطالبی برای کسانی که آشنایی اولیه با وردپرس دارند، نوشته می‌شود تا قدم به قدم با شما ابزارها و کارهای متنوعی را بررسی کنیم که به بهبود طراحی وب و وبسایت‌ها می‌انجامد. بنابراین از تعاریف اولیه و امکانات پیش‌فرض وردپرس خواهیم گذشت. به زبانی دیگر به جای استفاده از وردپرس به‌عنوان یک سیستم وبلاگ نویسی ساده، قصد داریم یک سیستم مدیریت محتوای وب جامع بسازیم که تقریبا برای هر نوع کسب و کار کوچک و متوسط قابل استفاده باشد.

انتخاب میان این همه قالب و افزونه

شاید اولین گامی که هر طراح وب وردپرسی را مردد می‌کند انتخاب میان قالب‌ها و افزونه‌هایی باشد که برای اجرای پروژه موردنظرش نیاز دارد. صدها قالب رایگان و پولی با امکانات متنوع وجود دارد. در حال حاضر (اردیبهشت 1395) در مخزن اصلی وردپرس 44هزار و 385 افزونه منتشر شده که برای افزودن امکانات متنوع و توابع پیشرفته به هسته وبسایت وردپرسی ما کمک خواهند کرد. چطور بدانیم برای چه پروژه‌ای سراغ کدام برویم؟ بهترین آنها کدام است؟

با معرفی بیش از 80 افزونه کاربردی و برتر شروع می‌کنیم که مهم‌ترین دسته‌بندی‌های مربوط به وب را پوشش می‌دهند. از طراحی تا ابزارهای راه‌اندازی، از امنیت تا عضویت و از سئو تا فروش... پس از آن سراغ قالب‌ها و وبسایت‌های معتبر برای تهیه قالب می‌رویم.

ابزارهای ضروری راه‌اندازی وردپرس

با توجه به این‌که عمده وبسایت‌های ما و مشتریانی که برایشان پروژه خواهیم ساخت به زبان فارسی هستند، از فارسی‌سازی وردپرس شروع می‌کنیم. البته فارسی‌سازی قالب، مبحث مجزایی است که شاید بعدا به آن هم بپردازیم، اما اینجا منظور اصلی، خود سیستم مدیریت محتوای وردپرس و توابع اصلی آن است.

در گذشته که من برای راه‌اندازی وبلاگم با وردپرس آشنا شدم، برای نصب نسخه‌های جدید آن باید سراغ تیم وردپرس فارسی (wp-persian.com) می‌رفتیم که اولین استفاده‌کنندگان از وردپرس بودند و داوطلبانه و البته حرفه‌ای آن را بومی‌سازی و پشتیبانی می‌کردند. وردپرسِ ترجمه‌شده همراه با افزونه تاریخ شمسی (جلالی) از آنجا دانلود می‌شد و عموما وردپرس اصلی را نصب نمی‌کردیم. پس از چند سال و به رسمیت شناخته ‌شدن تلاش این تیم و دیگر اعضای جامعه وردپرس فارسی، زبان ما هم به بسته اصلی وردپرس اضافه شد و حال می‌توان از آدرس اصلی وردپرس نیز (wordpress.org) برای دانلود و نصب آن اقدام کرد. هنگام نصب اولیه، زبان فارسی هم در فهرست وجود دارد و ابتدای راه‌اندازی می‌توان به پیشخوان فارسی دسترسی داشت. اما این همه کار نیست. ما هنوز به چند اصلاح کوچک برای استفاده از زبان فارسی و تاریخ شمسی نیاز داریم.

wp-jalali

شاید افزونه جلالی وردپرس اولین افزونه فارسی باشد. این افزونه که هنوز هم پرکاربرد و به‌دردبخور است، برای تبدیل تاریخ میلادی به شمسی، تبدیل حروف عربی به فارسی و تبدیل و استانداردسازی اعداد لاتین به کار می‌آید و ابزارک‌های بایگانی و تقویم هم به وبسایت شما اضافه می‌کند. این افزونه چند بار برای سازگاری با نسخه‌های بالاتر وردپرس و ارتقای امنیت آن به‌روزرسانی شد و ده‌ها راهنما و توضیح در مورد چگونگی کاربرد توابع آن در انجمن‌ها و وبسایت‌های آموزشی فارسی وجود دارد. بیش از 90 هزار نصب فعال از افزونه جلالی وجود دارد که آمار بالایی است.

Parsi Date

این افزونه توسط تیم دیگری از بچه‌های خوب وردپرس پارسی نوشته شد و مورد اعتماد بیش از ده هزار وبسایت قرار گرفته است. Parsi Date علاوه بر امکانات تبدیل تقویم و فارسی‌سازی حروف و اعداد، اصلاحاتی هم در ظاهر پیشخوان و ویرایشگر اعمال می‌کند و مدعی مصرف منابع سرور کمتر و سرعت بیشتر است. نصب آسان و تنظیمات بدون دردسر آن هم دلِ خیلی از وردپرس‌دوستان فارسی‌زبان را برده است.

Contact Form 7

پس از این‌که یک وردپرس فارسی و تر و تمیز را نصب کردیم وقت آن رسیده که راه‌اندازی برخی امکانات ضروری پروژه وبسایت موردنظر را شروع کنیم. هر وبسایتی به یک راه ارتباطی مستقیم با مخاطبان خود نیاز دارد و به همین منظور لازم است فرم‌های تماسی برای ارسال اطلاعات به صاحبان کسب و کار ایجاد کنیم. افزونه فرم تماس 7 (هفت جزو نام این افزونه است و نه ورژن آن) مشهورترین افزونه فرم‌سازی است که برای این کار به کمک ما می‌آید. افزونه‌های فرم‌ساز دیگری هم هستند که در قسمت‌های بعدی آنها و امکاناتشان را معرفی خواهیم کرد.

این افزونه، فرم تماس بیش از یک میلیون وبسایت را ساخته و به زبان فارسی نیز ترجمه شده است. پس از نصب آن می‌توانید در فرم‌های خود از زمینه متنی، پست الکترونیکی، آدرس، شماره تلفن، اعداد، تاریخ، جعبه متن، منوی بازشو، دکمه‌های انتخابی و بارگذاری پرونده استفاده کنید. جالب آن‌که به دلیل فراگیر بودن فرم تماس 7، بسیاری از قالب‌های مشهور وردپرسی، استایل‌های مربوط به این فرم تماس را هم آماده‌سازی کرده‌اند و افزونه‌های جانبی جالبی هم برای توسعه امکانات آن نوشته شده که یکی از آنها را در ادامه معرفی می‌کنیم.

Flamingo

فرم تماس 7 به صورت پیش‌فرض، اطلاعات ارسالی کاربر را به آدرسی که برایش مشخص کرده‌ایم ایمیل می‌کند، اما گاهی لازم است اطلاعات ارسالی در پیشخوان وردپرس نیز ذخیره و قابل‌بازخوانی باشد. مثلا کارمند پشتیبانی شرکت ما بتواند مستقیم فرم‌های پرشده را در پنل مدیریت دریافت کند، بی‌آن‌که نگران ارسال نشدن ایمیل‌های خود باشد؛ اینجا افزونه فلامینگو به کار ما می‌آید.

فلامینگو با ذخیره کردن آدرس‌های تماس و فرم‌های ارسال‌شده، وبسایت شما را به یک سیستم مدیریت ارتباط با مشتریان (CRM) تبدیل می‌کند و از این نظر می‌تواند کمک بسزایی به توسعه امکانات پروژه کند. فلامینگو توسط نویسنده افزونه اصلی نوشته و در مخزن وردپرس منتشر شده، بنابراین از نظر امنیت اطلاعات، نباید نگرانی‌ داشته باشید.

Custom Post Type UI

حال که وبسایت ما راه‌اندازی شده به دو افزونه احتیاج داریم تا وردپرس خود را به‌طور کامل و برای همیشه به یک سیستم مدیریت محتوای قوی و انعطاف‌پذیر تبدیل کنیم. اکنون به دو مفهومی اشاره خواهیم کرد که با کدنویسی و توابع اصلی وردپرس قابل پیاده‌سازی هستند و استفاده از این افزونه‌ها برای سرعت و راحتی کار خواهد بود؛ وگرنه در پروژه‌های بزرگ و قالب‌های اختصاصی بهتر است با کدنویسی مستقل آنها را اجرا کنیم.

نخستین افزونه برای ایجاد انواع سفارشی نوشته‌ها (پست‌ها) به کار می‌رود. به‌صورت پیش‌فرض، نوشته‌ها در وردپرس می‌توانند در دسته‌بندی‌ها و با برچسب‌های گوناگون ایجاد شوند. حال فرض کنید در یک وبسایت نیاز داریم نوشته‌ها و اخبار و مقالات عادی را از مطالب معرفی گوشی‌های موبایل جدید مجزا کنیم. با استفاده از این افزونه می‌توانیم نوشته‌های اختصاصی خود را با عنوان گوشی و دسته‌های موردنظر خود ایجاد کرده و در این بخش تولید محتوا کنیم. Custom Post Type UI با روشی ساده این امکان را فراهم می‌کند برای پست‌های مختلف خود عنوان، دسته‌بندی و زیرعنوان تعریف کرده سپس از آنها در وبسایت خود استفاده کنید.

Advanced Custom Fields

افزونه تکمیلی بعدی از امکان زمینه‌های دلخواه در وردپرس استفاده می‌کند. این افزونه که به ACF نیز معروف است به هر نوع برگه و نوشته‌های وردپرس، فیلدهای اختصاصی مرتبط می‌کند که کار ورود اطلاعات را برای شما ساده خواهد کرد.

موقعیت قبلی را در نظر بگیرید که برای یک وبسایت، نوع نوشته مخصوص گوشی موبایل ساخته‌اید؛ حالا می‌توانید با زمینه‌های دلخواهی همچون نام برند، حافظه داخلی، اندازه صفحه نمایش و نوع باتری، اطلاعات ریزتری در مورد گوشی‌ها ارائه کرده و در قالب وبسایت خود آنها را به شیوه مناسب‌تری نمایش دهید. به آنها کلاس CSS مجزا بدهید یا با توابع شرطی و کدنویسی بیشتر، انواع خاصی از داده‌ها را فهرست کنید. ACF کتابخانه مستندات بسیار گسترده‌ای دارد و به معنای واقعی کلمه امکانات پیشرفته‌ای را در اختیار شما می‌گذارد. همچنین افزونه‌های جانبی هم برای گسترش امکانات آن نوشته شده که در جای مناسب به برخی از آنها نیز اشاره می‌کنیم.

***

اگر تاکنون با این افزونه‌ها آشنا نبوده‌اید، با نصب و سرگرم شدن با آنها دریچه‌های تازه‌ای نسبت به امکانات و قابلیت‌های موجود در وردپرس به روی چشمانتان گشوده خواهد شد. هرکدام از اینها را می‌توانید در مخزن اصلی وردپرس و به رایگان بیابید و در پروژه‌های خود استفاده کنید. در قسمت‌های بعدی به گوشه‌های دیگری از دنیای وسیع وردپرس سرک خواهیم کشید.


مانی رضوی‌زاده - طراح وب


منبع:http://press.jamejamonline.ir/Newspreview/2460978872827924359