برای کسانی مبتلا به سینوزیت هستند، سردردهای تپش دار همراه با ترشحات بینی بسیار آشنا است. سینوس ها، حفره های مملو از هوا در استخوان های جمجمه و صورت، هر گاه دچار گرفتگی توسط میکروب ها و چرک شوند، به سینوزیت مبتلا خواهند شد.
سینوس فکی
سینوس پیشانی
سینوس پرویزنی
سینوس شب پره ای
علائم احتقان سینوس ها
فشار
و درد در صورت، احتقان یا گرفتگی بینی، تب پایین بین 9 تا 100 درجه
فارنهایت، بوی بد دهان، درد در دندان های بالایی، از علائم مشخص کننده
احتقان سینوس ها هستند.
پیشگیری: مراقبت ساده از سینوس ها
شما می توانید بسیاری از مشکلات سینوس را با استفاده از رطوبت و گرما کاهش دهید. مراقبت های سینوس شامل این موارد هستند:
یک
لیف حمام مرطوب و گرم را روی صورت، چشم و بینی خود، چند بار در روز قرار
دهید. این کار برای نرم کردن ترشحات و گرم کردن هوای داخل سینوس ها مفید
است و منجر به کاهش فشار و درد می شود.
استفاده از شستشو دهنده های درون
بینی مفید است. مطالعات نشان می دهد که مخلوطی از آب نمک غلیظ و جوش شیرین
(بی کربنات)، منجر به خارج شدن راحت تر چرک و موکوس می شود.
نوشیدن مقدار زیادی مایعات برای هیدراته بودن، ضروری است.
اجتناب از الکل و کافئین برای جلوگیری از خشک شدن سینوس ها مهم است.
استنشاق بخار مرطوب برای نرم کردن مخاط توصیه می شود.
استفاده
از ژل های مرطوب کننده در داخل سوراخ های بینی برای از بین بردن حالت خشکی
آن مفید است. سعی کنید از ژل هایی استفاده نمایید که حاوی اکالیپتوس،
منتول یا اسانس نعناع یا میخک است.
قرار دادن دستگاه بخور در اتاق خواب به هنگام خواب ضروری است. این راهکار برای جلوگیری از رشد باکتری ها توصیه می شود.
دور ماندن از دود و آلودگی هوا بسیار نکته مهمی است زیرا آلودگی به مژک ها آسیب می رساند.
نرمش روزانه به مدت 20 دقیقه، باعث افزایش جریان خون در بدن و سینوس ها می شود و از تورم منافذ آنها می کاهد.
اگر آنتی بیوتیک توسط پزشک تجویز شد، باید تا زمان کامل اتمام، آنها را استفاده کرد.
بسیاری از سردردهای
سینوسی با روش های بالا به طور کامل از بین می رود اما آکادمی آمریکایی
گوش، حلق و بینی توصیه کرده بزرگسالان در موارد خاص باید به پزشک مراجعه
کنند مثلا اگر علائم سینوزیت بیش از 10 روز به طول انجامید، فرد مبتلا به
آسم و یا آلرژی بود.
وقتی هدف از درمان باز کردن راه ارتباطی بین سینوس و
حفره بینی است، استفاده از ضد احتقان های موضعی یا عمومی می تواند کمک
کننده باشد.
ممکن است بسته شدن راه ارتباطی، بر اثر آلرژی باشد که در این مواقع استفاده از داروهای ضدآلرژی مناسب است.
زمانی که نشانه هایی از عفونت سینوس ها وجود دارد باید از آنتی بیوتیک ها استفاده کرد.
در فصل سرماخوردگی چگونه عفونت سینوس را درمان کنیم؟
منبع سلامت نیوز
لینک مطالب خواندنی:
در رژیم غذایی ما برخی از مواد غذایی یافت میشوند که با خوردنشان باعث کندذهنی و نابودی هوشمان میشویم! بله، هضمش کمی سخت است! اما در این نوشتار با چند نمونه از این مواد غذایی آشنا میشویم.
همه ما با آن دسته از موادغذایی که باعث حملات قلبی، چاقی، سرطان و دیگر موارد ذکر نشدهای که تند و زننده هستند آشنا هستیم. اما در واقع خوراکیهایی وجود دارند که خوردن آنها باعث نابودی هوش میشود. این دسته از مواد غذایی شامل الکل، مواد غذایی کمارزش، قندهای مصنوعی است.
قطعا برای شهرت الکل به عنوان قاتل مغزی خود متعجب نمیشویم. ما معمولاً از پیامدهای مخرب و ویرانگر الکل بر کبد خود آگاهی داریم اما این در حالی است که الکل همچنین میتواند صدمات جدی به سلولهای مغزی نیز وارد کند. عوارض جانبی شناخته شده از الکل شامل لغزشهای حافظه و عدم تمرکز است. سوء مصرف طولانی مدت الکل نیز باعث اختلال در قوای شناختی میشود.
۲. تنقلات
برگرها، سرخکردنیها و چیزهایی شبیه آن ما را دچار وسوسه میکند اما خوردن این مواد غذایی باعث انباشته شدن چربیها میشود که این امر اعتیاد را بوجود میآورد. مصرف نامحدود تنقلات مانع تولید "دوپامین" میشود که ماده شیمیایی "شادی" در بدن ما است و علائمی را به وجود میآورد که با نوسان اخلاقی و افسردگی ارتباط دارد.
۳. محصولات غذایی غنی از قند
قندهای ذخیره شده که مسبب مشکلات عصبی است. مصرف بیش از حد قند منجر به کاهش تولید یک ماده شیمیایی در مغز میشود که به عنوان فاکتور نوروتروفیک مشتق شده از مغز شناخته شده است. نبود این ماده باعث اختلال در یادگیری و همچنین به خاطر سپردن میشود. طبیعت اعتیادآور شکر عواقب بلند مدتی بهمراه دارد به طوریکه بر توانایی یادگیری تاثیر میگذارد و مهارتهای شناختی را تضعیف میکند.
۴. مواد غذایی سرخ شده
مواد غذایی سرخ شده، به سبک پخت جنوبی در جنوب شرقی آمریکا به عنوان "کمربند سکته مغزی" شناخته شده است. سطوح بالای چربی و کلسترول موجود در مواد غذایی سرخ شده بر دیوارههای شریان تامین خون به مغز رسوب میکند؛ عدم خونرسانی کافی در نهایت باعث سکته مغزی میشود. بنابراین، هنگامی که در رژیم غذایی به طور منظم شامل مواد غذایی سرخ شده باشد، شما بیشتر با دردسر و مشکلات مواجه میشوید.
۵. وعدههای غذایی منجمد شده
اکثر افراد در زندگی خود به دلیل زمان کمی که دارند مجبور میشوند که غذاهای خود را فریز کنند. مصرف مواد غذایی یخ زده، به طور منظم میتواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد و همچنین به زوال عقل که تخریب سلولهای مغزی در طول زمان است، منتهی شود.
۶. محصولات غذایی شور
مواد غذایی شور درست مانند مواد قندی، میتواند اعتیاد آور باشد و با عواقب خطرناک همراه باشد. سدیم در تغییرات فشار خون شناخته شده است اما نکته اینجاست که آیا میدانید که این ماده میتواند همچنین تواناییهای تفکر ما را مختل سازد؟ نه برای هر چیزی پزشکان به ما توصیه نمیکنند که مصرف نمک را کم کنیم. نمک، به عنوان یک ماده نگهدارنده در ترشیها استفاده میشود، پس از زیادهروی در خوردن آن خودداری کنید.
۷. پروتئینهای فرآوری شده
پروتئینها و چربیها چیزهایی که ما از دوران مدرسه آنها را میشناسیم. زمانی که پروتئینها فرآوری میشوند و تبدیل به سوسیس، پپرونی و کالباس، میشوند پروئتینها خطرناک میشوند. مواد نگهدارنده، مانند نیترات سدیم، زمانی که در فرآوری گوشت با پروتئینها ترکیب میشود بسیار سرطان زا میشوند.
۸. نیکوتین
نیکوتین [اگرچه جزو مواد غذایی نیست اما خوب است میان آنچه به بدن سرازیر میشود نیز به آن اشاره شود زیرا] زمانی که به میزان بالا مصرف میشود به دلیل کاهش عرضه خون و اکسیژن به مغز به عنوان عامل سرطان شناخته میشود. علاوه بر این، سفت شدن مویرگها و تأثیر بر عملکرد انتقال دهندههای عصبی و انتقال مواد شیمیایی در بدن از دیگر عوارض آن به شمار میآید.
۹. شیرین کنندههای مصنوعی
بسیاری از ما نسبت به این موضوع که شیرین کنندههای مصنوعی در زندگی ما فاقد آسیب هستند دارای تصور غلط هستیم. استفاده از شیرینکنندههای مصنوعی در نهایت به آسیبهای مغزی منتهی میشود.
۱۰. چربیهای ترانس
چربیهای ترانس (trans fats) هنگام افزودن هیدروژن به روغنهای مایع
گیاهی (عمل هیدروژنه کردن)، برای بالابردن نقطه ذوب آنها (جامد کردن) جهت
افزایش طول عمر و پایداری شان به وجود میآیند. چربیهای ترانس در روغنهای
شیرینیپزی، روغن نباتی جامد، مارگارینها، شیرینیها، غذاهای حاضری،
غذاهای سرخ شده مثل پیراشکی و سیبزمینی سرخکرده و سایر غذاهایی که با
روغنهای هیدروژنه، پخته یا سرخ شدهاند، یافت میشوند.
مصرف چربیهای ترانس خطر ابتلا به بیماری کرونر قلبی را افزایش میدهد؛ در
طی یک دوره، ما را با درد و رنج یک سکته مغزی حساس مواجه میسازد. همچنین،
مصرف این نوع چربی سبب کم شدن حجم مغز میشود که در نهایت به بیماری
آلزایمر منتهی میشود.
منبع:جام جم
لینک مطالب خواندنی:
گریپ فروت سرشار از ویتامین C، فیبر و آب است و برای افرادی که در تلاش برای کاهش وزن هستند، گزینه ای ایدهآل محسوب می شود.
گریپ فروت میوه ای احیاکننده و خوشمزه است که از محتوای ویتامین C، یک نوع آنتی اکسیدان، بالایی سود می برد. همچنین، این میوه منبع خوبی برای ویتامین A، پتاسیم، فولات، تیامین، ویتامین B6، کلسیم، آهن، مس، فسفر، منیزم، مواد مغذی گیاهی و فلانوئیدها است.
گریپ فروت از میزان کالری پایینی برخوردار است. در ادامه با برخی از فواید سلامت این میوه بیشتر آشنا می شویم.
گریپ فروت سرشار از ویتامین C، فیبر و آب است و برای افرادی که در تلاش برای کاهش وزن هستند، گزینه ای ایدهآل محسوب می شود. ویتامین C موجود در گریپ فروت عملکرد سیستم سوخت و ساز بدن را بهبود می بخشد و همچنین سوخت و ساز چربی را تنظیم می کند و از این رو، به چربی سوزی کمک می کند.
محتوای فیبر و آب گریپ فروت نیز به کاهش دردهای گرسنگی کمک می کنند. این میوه می تواند به جذب و کاهش نشاسته و قند در بدن کمک کند.
پس در رژیم کاهش وزن خود نوشیدن یک لیوان آب گریپ فروت یا خوردن نیمی از یک میوه گریپ فروت پیش از وعده های غذایی را فراموش نکنید.
تثبیت قند خون
انجمن دیابت آمریکا مصرف گریپ فروت را برای افرادی که از دیابت رنج می برند، توصیه می کند. این میوه با شاخص قند خون پایین به افزایش ناگهانی و شدید قند خون پس از مصرف آن منجر نمی شود.
فلانوئید موجود در گریپ فروت که به نام نارینجنین شناخته می شود، حساسیت بدن به انسولین را افزایش می دهد و همچنین به حفظ وزنی سالم کمک می کند.
افراد مبتلا به دیابت باید روزانه نصف یک میوه گریپ فروت را در رژیم غذایی خود بگنجانند تا به مدیریت سطح قند خون آنها کمک کند.
نکته: گریپ فروت برای افرادی که داروهای خاص مانند استاتین ها و مسدودکننده های کانال کلسیم مصرف می کنند، مناسب نیست.
محافظت در برابر سرطان
گریپ فروت به کاهش خطر ابتلا به سرطان های معده، روده بزرگ، مثانه، پستان و مری کمک می کند. این میوه سرشار از آنتی اکسیدان با رادیکال های آزاد، مواد خطرناکی که موجب آسیب سلول ها در بدن می شوند و در نهایت مسئول بیماری های مرگبار مانند سرطان هستند، مبارزه می کند.
کاهش خطر سنگ های کلیه
با نوشیدن روزانه آب گریپ فروت، شما می توانید خطر سنگ های کلیه اگزالات کلسیم را کاهش دهید. محتوای بالای اسید سیتریک موجود در گریپ فروت به جلوگیری از تشکیل سنگ ها و حتی شکستن سنگ های کوچکی که شکل گرفته اند، کمک می کند. اسید سیتریک موجب می شود تا ادرار محیطی کمتر مطلوب برای شکل گیری سنگ ها باشد.
نه تنها برای سنگ کلیه، بلکه گریپ فروت برای سلامت کلی کلیه ها نیز خوب است. مطالعه ای که در سال 2011 در نشریه Plos One منتشر شد، نشان داد که محتوای فلانوئید بالای گریپ فروت دارای آثار هیپولیپیدمیک و ضد التهابی است و از این رو، به درمان چربی خون، دیابت و عفونت ویروس هپاتیت C کمک می کند.
محافظت از سلامت قلب
گریپ فروت سرشار از ویتامین C است و از این رو، مصرف آن برای سلامت قلب خوب است. مطالعه ای که در سال 2015 در نشریه American Journal of Clinical Nutrition منتشر شد، نشان داد، خطر ابتلا به بیماری قلبی در افرادی که میوه و سبزیجات بیشتری مصرف می کنند 15 درصد کمتر است. افرادی که دارای بالاترین سطوح ویتامین C در پلاسمای خون خود بودند از نرخ های کاهش یافته بیشتر بیماری قلبی برخوردار بودند.
محتوای بالای پتاسیم در گریپ فروت نیز به عنوان یک گشادکننده عروق کار می کند که به معنای کمک به رگ های خونی و عروق در کسب آرامش است. این شرایط به نوبه خود فشار خون را کاهش می دهد و خطر حملات قلبی و سکته های مغزی کمتر می شوند.
کاهش کلسترول بد
گریپ فورت سرشار از چندین فلانوئید است. هسپریدین یکی از آنها است که به افزایش کلسترول خوب (HDL) و پایین آمدن کلسترول بد (LDL) و تری گلیسیرید کمک می کند.
بنابر نتایج مطالعه ای که در سال 2006 در نشریه Journal of Agricultural and Food Chemistry منتشر شد، تنها با خوردن یک گریپ فروت در روز می توانید به کاهش سطوح کلسترول بد به میزان 15.5 درصد و تری گلیسیرید به میزان 27 درصد کمک کنید.
فیبر محلول در گریپ فروت از ورود کلسترول به جریان خون طی فرآیند گوارش جلوگیری می کند که این شرایط مانع از سخت شدن رگ ها شده و خطر بیماری های قلبی عروقی و فشار خون بالا را کاهش می دهد.
تقویت سیستم ایمنی بدن
گریپ فروت به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند و مشکل عفونت های مکرر و سرماخوردگی ها را کاهش می دهد. ویتامین C موجود در گریپ فروت به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی عمل می کند و با رادیکال های آزاد مبارزه می کند. این شرایط به بدن در ایجاد مقاومت در برابر پاتوژن ها (عوامل بیماریزا) که موجب سرماخوردگی و دیگر بیماری های عفونی می شوند، کمک می کند. همچنین، این ویتامین می تواند به کوتاه کردن دوره بیماری و کاهش شدت نشانه های بیماری های عفونی کمک کند.
ویتامین C در حفظ و نگهداری از بافت همبند سالم و کمک به بهبود زخم نیز نقش دارد.
افزون بر این، گریپ فروت به کاهش التهاب در بدن کمک می کند که برای افراد مبتلا به بیماری هایی مانند آسم، استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید می تواند مفید باشد.
بهبود سلامت پوست
از آنجایی که گریپ فروت سرشار از ویتامین C است، مصرف آن برای سلامت پوست نیز مفید است. این ویتامین برای تولید کلاژن ضروری است که به حفظ نرمی و انعطاف پذیری پوست کمک می کند.
ماهیت آنتی اکسیدانی ویتامین C با پیری سلولی در بدن که به واسطه رادیکال های آزاد مضر کلید می خورد، مبارزه می کند.
افزون بر این، ماهیت اسیدی گریپ فروت به محو شدن لکه های پوستی به واسطه کاهش تولید بیش از اندازه رنگدانه پوستی کمک می کند.
پتاسیم موجود در گریپ فروت از پوست در برابر پرتوهای مضر فرابنفش خورشید محافظت می کند که این شرایط نشانه های پیری زودرس مانند چین و چروک ها و لکه های سن را کاهش می دهد.
پس به طور مرتب آب گریپ فروت تازه بنوشید تا از پوستی خوب و سالم بهره مند شوید.
برای لایه برداری پوست می توانید ماسکی متشکل از آب نصف یک گریپ فروت، یک قاشق غذاخوری عسل، و نصف فنجان آرد جو دو سر تهیه کنید. این ماسک را روی صورت خود بمالید و اجازه دهید تا خشک شود و سپس با دست مرطوب آن را پاک کنید. از این ماسک هفته ای یک بار استفاده کنید.
مبارزه با بیماری لثه
ویتامین C برای برخورداری از لثه هایی سالم ضروری است که دندان های ما را محکم سر جای خود نگه می دارند. از آنجایی که گریپ فروت منبع خوبی برای ویتامین C است، نقشی کلیدی در مبارزه با بیماری لثه ایفا می کند.
مطالعه ای که در سال 2005 در نشریهBritish Dental Journal منتشر شد، نشان داد که مصرف روزانه گریپ فروت خونریزی لثه را در میان افرادی که از بیماری لثه رنج می بردند، کاهش داد. این شرایط به واسطه افزایش سطوح ویتامین C در آنها رخ داد که به ترمیم لثه کمک می کند.
تنها کافی است روزانه یک یا دو عدد گریپ فروت را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا از بیماری لثه پیشگیری کرده و حتی آسیب های ناشی از آن را بهبود ببخشید.
پاکسازی کبد
گریپ فروت منبعی سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان ها است و به پاکسازی و سم زدایی کبد کمک می کند. گلوتاتیون، یک آنتی اکسیدان قدرتمند، در خنثی سازی رادیکال های آزاد و کمک به سم زدایی فلزات سنگین از کبد نقش دارد.
مواد مغذی گیاهی به نام لیمونوئیدها که در گریپ فروت یافت می شوند به دفع ترکیبات سمی از کبد به وسیله افزایش محلولیت آنها در آب کمک می کنند.
افزون بر این، ترکیب فلانوئیدی که به نام نارینجنین شناخته می شود به کبد در چربی سوزی به جای ذخیره آن کمک می کند. تجمع چربی در کبد یکی از دلایل اصلی ابتلا به بیماری کبد چرب است.
روزانه نصف لیوان آب گریپ فروت تازه به همراه صبحانه بنوشید تا عملکرد کبد خود را بهبود ببخشید.
لینک مطالب خواندنی:
ترکیب زردچوبه، عسل و شیر یک نوشیدنی فوق العاده به وجود میآورد که در طب سنتی به آن شیر طلایی میگویند.
این نوشیدنی حاوی ترکیبات آنتی اکسیدان و ضدالتهابی فوق العادهای است که خدمت زیادی به سلامتی میکند. اگر به طور مرتب از این شیر طلایی استفاده کنید از تشکیل لختههای خونی جلوگیری شده و گردش خون فعال میشود. در نتیجه چربیها و توکسینهای بدن به خوبی دفع میشود. از طرف دیگر این نوشیدنی به کاهش میزان کلسترول بد و پیشگیری از بروز تصلب شرایین کمک میکند.
پودر زردچوبه یک قاشق چایخوری (معادل 5 گرم)
عسل یک قاشق غذاخوری (معادل 25 گرم)
شیر یک لیوان (معادل 200 میلیلیتر)
پودر زردچوبه را به یک لیوان شیر گرم اضافه کرده و آن را با یک قاشق عسل ترکیب کنید. این نوشیدنی را یک تا دو بار در روز و حداقل سه مرتبه در هفته میل کنید.
لینک مطالب خواندنی: